AktueelMirella van Markus

Mirella van Markus tekent boekcontract voor Moderne families

By april 11, 2018 No Comments

Mirella van Markus tekent boekcontract voor Moderne families

Mirella van Markus tekende afgelopen week na een veiling tussen meerdere uitgeverijen het contract voor haar eerste boek Moderne families bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. De deal werd tot stand gebracht door Eline Heeremans van The Fame Game Books.

Mirella van Markus (41) is bij het grote publiek bekend als presentatrice van onder meer Hart van Nederland (SBS6), Goedemorgen Nederland (WNL) en de NTR-reportageserie: Over leven met kanker. Ook schreef ze columns voor onder meer Filosofie Magazine en Ouders van Nu. Mirella is getrouwd met Claudia, en samen hebben ze twee dochters. Over de weg die ze hebben afgelegd om uit te zoeken hoe zij invulling wilden geven aan hun kinderwens, maakte Mirella een autobiografische NTR-documentaire: Wij willen ook een kind. De documentaire is in 2014 uitgezonden en heeft in het buitenland gedraaid tijdens filmfestivals.

De afgelopen jaren is Mirella steeds dieper in dit onderwerp gedoken. Ze maakt voor Linda.tv het programma Moderne families, waarbij ze alle mogelijke niet-traditionele families in beeld brengt. Door de ervaringen bij deze gezinnen merkte ze dat de tijd rijp is voor een boek over dit onderwerp.

Mirella van Markus: ‘Toen Claudia en ik voor de grote vraag stonden hoe onze kinderwens te vervullen, hadden we enorme behoefte aan ervaringsverhalen en goede informatie. Er zijn zo veel mogelijkheden om een gezin te vormen als je niet het gebaande pad volgt. Maar waar doe je goed aan? Wat past bij je? Met dit boek wil ik iedereen die hiermee bezig is op weg helpen.’

Hoofdredacteur Willemijn Visser van Nieuw Amsterdam: ‘Mirella’s boek gaat over een zeer belangrijk en onderbelicht thema. Gewild of ongewild maken steeds meer mensen deel uit van een niet-traditionele gezinssamenstelling. Denk maar aan co-ouderschap, fusiegezinnen, single ouderschap met bekende of onbekende donor, adoptie, meerouderschap, draagmoederschap. Veel informatie is niet of nauwelijks voorhanden. Moderne families gaat daar verandering in brengen!’

Het boek Moderne families verschijnt voorjaar 2019.

Bron: Nieuw Amsterdam